Beye gelen ek ayrılır mı?
Kişi adlarından sonra gelen saygı ifadelerine eklenen ekleri ayırmak için kesme işareti kullanılır: Nihat Bey’e, Ayşe Hanım’a, Mahmut Efendi’ye, Enver Paşa’ya vb.
Murat bey’e nasıl yazılır?
Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, gerçek bir akrabaya atıfta bulunmasa bile küçük yazılmalıdır.
Beye nasıl yazılır?
Kişi adlarından sonra gelen saygı sözcükleri ve unvanlara gelen ekleri ayırmak için kullanılır: • Nihat Bey’e, Ayşe Hanım’dan Mahmut Efendi ve Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb. Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvan, şeref unvanı, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Kaymakam Erol Bey, Dr.
Ahmet bey’le nasıl yazılır?
UYARI: Türemiş ekler, çokluk ekleri ve bunlardan sonra gelen ekler kesme işareti ile ayrılmaz: Türklük, Türkleşme, Türkçü, Türkçülük, Türk, Müslüman, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşma, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türkler, Türklük, Türkleşme, Türk…
Ali Bey’den nasıl yazılır?
Kişi ve soyadları büyük harflerle başlar (resmi yazışmalarda soyadı sadece büyük harflerle yazılır). Kişi adlarından önce ve sonra gelen ünvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar da büyük harflerle başlar: Ali YILMAZ, Prof.
Özel isimlere gelen ek fiil ayrılır mı?
3. Özel isimlerin çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılırken, türetme ekleri ve onları izleyen çekim ekleri kesme işaretiyle ayrılmaz.
Müdür Ali Bey nasıl yazılır?
“Zeit İnönü Başkanı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Veli, İş Bankası Genel Müdürü, Ali Bey, Ayşe Hanım…” formları doğrudur.
İsimden sonra bey nasıl yazılır?
Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr.
Bakan Bey nasıl yazılır?
Unvanlar bir isimden önce geldiklerinde büyük harfle, tek başlarına kullanıldıklarında ise küçük harfle yazılır.
Kısaltmalara gelen ekler nasıl yazılır?
Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nın, vb.
Ahmette nasıl yazılır?
Tekil çekim: onaylama, Ahmet’e hitaben, Ahmet’in yanında bulunma, Ahmet’in geride bırakması, Ahmet’ten 40 dize daha
Avukat bey nasıl yazılır?
Bu kelimenin doğru yazımı Bey’dir. İsmin ardından yazılan bu kelime büyük harfle başlar. Bazı yerlerde Beg olarak yazılır. Ancak doğru yazımı Bey olmalıdır.
Merhaba Ali Bey nasıl yazılır?
Merhaba, Merhaba Ali, -(“Merhaba Ali Bey” olmalı), -Asla hitap etmeyin; “Du” dilinde olmamalı! -Hit her zaman; “Du” dilinde olmalı. ASLA OLMAMALI; 2. “Rica ederim, yalvarırım” gibi yumuşak bir ton yerine; “Evet” gibi keskin ve dostça olmayan bir ton.
İsime mi isme mi?
Çekimlemetekilyalınisimbelirtmeismiyönelmeismebulunmaisimde40 satır daha
Orhan Bey nasıl yazılır?
Orhan Gazi veya Orhan Bey (Osmanlı: اورخان غازی; ö. 1281, Söğüt – ö. Mart 1362, Bursa) Osmanlı İmparatorluğu’nun ikinci padişahıydı. 1324 ile 1362 yılları arasında hüküm sürdü.
Mustafa Bey nasıl yazılır?
Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Kaymakam Erol Bey, Dr. Alaaddin Yavaşça; Sayın Prof.
Hasan Bey nasıl yazılır?
Dr. Mehmet Öz • Özel isme bağlı unvanlar, fahri unvanlar ve lakaplar büyük harfle yazılır. Mustafa Bey, Ahmet Efendi, Yüzbaşı Hasan Not: Akrabalık belirten kelimeler büyük harfle başlamaz.
Kısaltmalara gelen yapım ekleri nasıl yazılır?
Küçük harfli kısaltmalara eklenen ekler sözcüğün telaffuzuna göre yapılır: cm’yi, kg’dan, mm’den, kr.un. Büyük harfli kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nın, vb.
Ahmet ten nasıl yazılır?
Tekil çekim: onaylama, Ahmet’e hitaben, Ahmet’in yanında bulunma, Ahmet’in geride bırakması, Ahmet’ten 40 dize daha